Aktiv 5.png

Raahauge Consult brænder for ledelse
og udvikling af organisationers forandringsinitiativer, teams og medarbejdere.

Skab værdi med nærværende risikostyring

Skab værdi med nærværende risikostyring

Hvis I står foran at starte et nyt program, projekt eller forretningsinitiativ, og har brug for at danne et overblik over risikostyringsindsatsen, vil jeg gerne hjælpe jer. Målet er, at I får overblik over initiativets risikoprofil, hvordan I skal geare risikostyringsindsatsen, og hvordan I gør den nærværende og værdiskabende i praksis. Jeg skræddersyr workshoppen, så den giver nye perspektiver og konkrete værktøjer til jeres dagligdag.

Ideen er klar: Ved at arbejde med konkrete udfordringer og problemstillinger fra jeres dagligdag, bliver erfaringer og resultater fra workshoppen direkte anvendelige efterfølgende. I vil lære om fundamentet i risikostyring og sammenhængen til kompleksitet. I vil lære innovative metoder som kan gøre risikostyringen nærværende, inkluderende og værdiskabende. Forvent at blive udfordret på etablerede mønstre og måder at opfatte jeres opgaver og virkemidler på.

Hvorfor er workshoppen relevant?

Workshoppen er relevant fordi der i mange organisationer er behov for, og forventning til, at risikostyring er en essentiel del af programmer og projekter. Jeg oplever desværre ofte at risikostyring, udføres mere af pligt end for at skabe værdi som et reelt ledelsesværktøj. Det skyldes ofte en tilgang til risikostyring som nok er bygget på ’best practice’, men samtidig også er drøj og fyldt med terminologi og processer, som i praksis gør risikostyring til en disciplin som mange følger med distance. Det vil jeg gerne hjælpe jer med at lave om på!

Workshoppen vil tage jer gennem emner som:

 • Klassiske begreber indenfor risikostyring
 • Risikostyring som værdiskabende ledelsesværktøj
 • Koblingen mellem risikostyring og kompleksitet
 • Hvorfor ingen er smartere end alle når det kommer til risikostyring
 • Teknikker som gør risiko aktiviteter spændende og nærværende
Projects fail at a spectacular rate. One reason is that too many people are reluctant to speak up about their reservations during the all-important planning phase.
— Gary Klein

Workshoppen er ikke bundet op på et specifikt fagligt eller branchemæssigt indhold. Det er jeres situation og jeres emner og data som anvendes. Forløbet er designet til at besvare følgende spørgsmål:

 • Hvad er risikostyring?
 • Hvad har risiko med innovation og forandring at gøre?
 • Hvordan kan vi beskrive risiko?
 • Hvordan får vi flest vinkler på de risici vi ser?
 • Hvordan vurderer vi indsatserne, vi kan arbejde med for at håndtere risici?

Tilgang

Workshoppen trækker på perspektiver, teknikker og værktøjer fra en række områder, hvor forskningen er med til at drive fremtidens måder at arbejde på:

 • Best practice risikostyring
 • Kompleksitetsforskning
 • Forskning i menneskelige beslutningsprocesser

Forløbet i workshoppen introducerer teori, der afprøves i praksis og vurderes via feedback sessions og læring. Mange oplever tilgangen som dynamisk og frisk, med plads til refleksion og perspektivering undervejs.

I workshoppen benytter vi forskellige tilgange, som gør jer i stand til at zoome ind på vigtige elementer i værdifuld risikostyring:

 • Hvordan I gør risikostyring mere nærværende.
 • Hvordan I skaber en risikopolitik som ledelsen kan forpligte sig til, og som skaber resonans i resten af organisationen.
 • Hvordan I skaber en risikostyringsstrategi som sætter fælles rammer, og giver forståelse for hvordan risikostyring vil foregå i programmet eller projektet.
 • Hvordan I gennemfører nærværende risikoworkshops for de involverede interessenter og medarbejdere, bl.a. ved brug af ‘pre-mortem’ metoden af Gary Klein og Daniel Kahneman.
risk-workshop.jpg

Hvad kræver det af forberedelse?

Tidsmæssigt er der typisk en halv dags forberedelse forud for workshoppen, både for mig som facilitator og for deltagerne. Det er ikke krævet at I kender til risikostyring forud for workshoppen.

I nogle tilfælde anbefaler jeg en indledende session hvor vi tager en dialog om jeres udfordring med risikostyring. Afhængig af det enkelte tilfælde vil selve workshoppen tage en hel til halvanden dag.

Hvor afholdes workshoppen?

Jeg tilpasser forløbet, så der tages hensyn til jeres behov og hverdag, og hvis I ikke ønsker workshoppen afholdt hos jer selv, står jeg gerne for at arrangere lokaler og forplejning.

 

Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende dialog om dette eller andre workshop produkter, enten gennem nedenstående formular eller via Linkedin.

Skab nye ideer med Kreativ Aikido

Skab nye ideer med Kreativ Aikido